kindvriendelijke autovakantie in Denemarken

Met de wagen op vakantie gaan in een Europese land kan erg leuk zijn. Maar wat als je met kinderen reist? Amuseren die zich wel als ze lang in de auto moeten zitten? Dat hangt uiteraard van de bestemming af. We zijn er dan ook van overtuigd dat je gerust een auto kunt huren op één van de volgende bestemmingen die wij de komende tijd zullen toelichten. We beloven dat de kinderen de vakantie van hun leven zullen hebben. Huur dus maar gerust een auto en geniet van je roadtrip!

Denemarken

 

Denemarken is één van de prachtigste landen in Europa om een vakantie met de wagen in door te brengen. Niet alleen omdat het land voor een groot stuk uit kleine eilandjes in de Baltische zee bestaat die makkelijk met de wagen te verkennen zijn. Nee, het land in Noord-Europa heeft ook heel wat toeristische activiteiten waardoor de allerkleinsten een leuke tijd beleven.

 

Het meest bekende themapark van Denemarken is ongetwijfeld Legoland in Billund. Met meer dan zestig attracties, shows en rollercoasters om uit te kiezen, kun je gemakkelijk meer dan een dag doorbrengen in het themapark gebaseerd op ’s werelds meest populaire speelgoed. Je vindt er uiteraard ook heel wat indrukwekkende bouwwerken uit lego gemaakt.

 

Het Tivoli park in Kopenhagen is een ander attractiepark gericht op kinderen. Maar naast de attracties zijn er ook tal van eetgelegenheden en live entertainment waarmee volwassenen hun dag op een leuke manier kunnen doorbrengen. Tivoli Park werd al opgericht in 1843 waardoor het één van de oudste attractieparken ter wereld is. Zelfs Walt Disney kwam hier inspiratie op doen voor zijn Disneyland.

 

De stad Odense biedt dan weer een eerbetoon aan de Deense schrijver Hans Christian Andersen, bekend van zijn vele sprookjes. Onder andere de Kleine Zeemeermin, Het Lelijke Eendje en De Nieuwe Kleren van de Keizer werden door hem geschreven. In de stad is er niet alleen een museum voor hem opgericht, maar vind je ook tal van verwijzingen naar deze sprookjes.

 

Tijdens je autovakantie kun je gerust even uitblazen langs een van de Deense stranden waar je samen met je kinderen je creatieve kant kan laten zien en een zandkasteel bouwen. En als je nog extra activiteiten zoekt om je kinderen de tijd van hun leven te laten beleven dan zijn er nog altijd de dierenparken. In steden als Odense en Aalborg vind je een dierentuin die je laat kennismaken met ’s werelds grootste dieren. Van de Afrikaanse olifant tot de ijsbeer. The Blue Planet is dan weer het grootste aquarium van Noord-Europa en is een unieke ervaring voor jong en oud.