Auto huren Europa

 

In Europa liggen heel veel landen met niet alleen ieder hun eigen oude tradities, culturen, en gewoonten, maar ook hun eigen infrastructuur en eigen systemen, bijvoorbeeld wat treinen betreft, hebben. Dat soort praktische problemen omzeil je als je een auto huurt. Met een auto ter beschikking kun je gaan en staan waar je maar wilt, en binnen de Europese Unie kun je nog eens gewoon doorrijden ook, meteen naar het land van je keuze. Alleen aan de buitengrenzen zal je nog te maken krijgen met controles.

 

En in Europa is er veel te zien, dat bovendien van een grote diversiteit is, dus voor elk wat wils. Laten we eens een rondje maken.

Ijsland

Ontdek de prachtige Scandinavische landen

 

In de Scandinavische landen overheerst de aandacht voor de natuur: de fjorden in Noorwegen, de meren in Zweden en Finland, afhankelijk van het jaargetijde al dan niet bevroren. Je kunt er heel goed hiken, watersporten, en wintersporten. Lapland in het noorden van deze drie landen is een unieke kans om nog een nomadisch bestaan in Europa te kunnen gadeslaan. Naar IJsland ga je natuurlijk vanwege het vulkanisme met zijn geisers en thermische waterbronnen. Pas in Denemarken ga je eerder denken aan cultuur dan natuur, met bijvoorbeeld een bezoek aan de meermin in Kopenhagen en het Hans Andersen Museum.

Oost-Europa ontdekken per auto

 

Oost-Europa is lang een afgesloten gebied geweest vanwege de Koude Oorlog. De Oost-Europese sfeer doet zich ook vandaag de dag op veel plaatsen echter nog goed voelen, bijvoorbeeld in voormalig Oost-Duitsland in steden als Dresden en Chemnitz. Maar de cultuur van daarvoor kun je er zeker ook opsnuiven. Berlijn is dan natuurlijk bij uitstek de stad waar oost, west en vooroorlogs Duitsland samenkomen. Ook in Polen kun je goede voorbeelden vinden in steden als Warschau, Krakau en Gdansk. En steden als Praag en Boedapest bezoek je zeker om hun vooroorlogse en keizerlijke verleden te leren kennen. Nog in opkomst als vakantiebestemming zijn landen als Bulgarije en Roemenië. In die landen is nog veel onbekends te ontdekken, zowel in steden als Sofia en Boekarest als aan de Zwarte Zee kust. De deelstaten van voormalig Joegoslavië staan al wat langer op de toeristische kaart, met pleisterplaatsen als Dubrovnik, Split en Triëst aan de Adriatische kust. Volledig ingespeeld op toeristen is het daar goed toeven.

praag
porto

Verdwaal door al het pracht en praal wat Zuid-Europa te bieden heeft

 

In de Zuid-Europese landen denk je onmiddellijk aan zon, zee en zand, maar daarnaast is er ook veel en oude cultuur te zien. Naast de stranden van de Griekse Pelopponese, de Amalfi kust van Italië, de Costas in Spanje, en de Franse rivièra, kun je er de vele kerken, kloosters, musea en archeologische opgravingen bewonderen, die deze landen ook te bieden hebben. En niet te vergeten, de diverse (hoofd)steden, wijngaarden, bergen en natuurgebieden.

Bewonder de West-Europese schoonheid

 

En in de West-Europese landen denk je onmiddellijk aan de oude steden als Londen, met zijn Tower, Victoria & Albert Museum, Westminster Abbey, Tate Modern, Canary Wharf, London Eye, Covent Garden, Brussel en zijn Atomium, Grote Markt, Manneke Pis, Magritte Museum, Stadhuis, en de Zavel, de wijk waar de antiekhandel is geconcentreerd, Amsterdam en diens Rijksmuseum, Van Goghmuseum, Stedelijk Museum, Hermitage, Artis, Scheepvaartmuseum, Tropenmuseum, met hun eeuwen aan geschiedenis in zijn diverse vormen om te verkennen. En denk aan het platteland en de kustgebieden om meer sportieve activiteiten te ondernemen als wandelen, zoals bijvoorbeeld het Pieterpad dat van noord tot zuid door Nederland loopt, het Eifel gebied of de Kempen in België, zeilen, denk de Friese Meren en de Wadden, of de Isle of Wight, Isle of Man, en de Ierse Zee kust in Engeland, fietsen, langs het uitgebreide fietspadennetwerk in Nederland, maar natuurlijk kun je er ook gewoon aan de diverse stranden pootjebaden en luieren in de zon.

londen
landen in Europa