Auto huren in Australië

 

Australië ligt voor ons letterlijk aan de andere kant van de wereld. De Australiërs zijn onze tegenvoeters; het land wordt niet voor niets ‘down under’ genoemd. Australië is een groot land met gigantische afstanden en uitgestrekte gebieden, waar weinig mensen wonen. Als je Australië echt wilt ontdekken, dan kun je eigenlijk niet om een auto heen. Gelukkig is Australië daar ook op ingesteld. Er zijn plenty mogelijkheden om in Australië een auto te huren. In alle grote steden zijn de internationaal bekende, grote autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd.

 

Een rondreis door Australië start je het beste in de zomer (winter in Australië!) begin je dan aan de zuidkust en ga je via de oostkust naar het noorden, om daar in de winter te eindigen.

 

Het Noorden van Australië

 

Het noorden van dit uit de kluiten gewassen eiland heeft een tropisch klimaat met de bijbehorende flora en fauna, die je er kan bewonderen. Darwin is de grootste stad van de regio. En in een stad genoemd naar Charles Darwin kan een botanische tuin natuurlijk niet ontbreken. Verder heeft Darwin een Arts & Science Museum dat de moeite waard is. Cairns is de enige andere stad van enige omvang van de tropische regio, hoewel niet gelegen in het Northern Territory maar in Queensland. Het telt tal van interessante bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen, zoals bijvoorbeeld boottochten naar het Great Barrier Reef, wandeltochten door het regenwoud, en een aantal attractieparken, zoals het Kuranda Skyrail met zijn kabelbaan, en Tjapukai Aboriginal Cultural Park, waar de cultuur van de Aboriginals centraal staat.

melbourne
Sydney

De zuidkust van Australië

 

De zuidkust heeft een oceanisch klimaat en kent als enige regio de vier jaargetijden. Je mag aan die kant van Australië echt de Great Ocean Road met zijn Twelve Apostles niet missen. En hou je meer van de grote stad, dan is Adelaide een goede keuze. In de stad die de ‘City of Churches’ wordt genoemd, kun je uiteraard veel kerken bezoeken. Maar zij staat ook bekend om het ’Festival of Arts’, dat tweejaarlijks wordt gevierd en één van de grootste kunstfestivals ter wereld is. Een andere bijnaam van de stad is de ’20 minute city’, omdat je alles binnen en zelfs buiten de stad in 20 minuten per auto kunt bereiken. In de directe nabijheid van de stad zijn veel wijngaarden te vinden. Altijd leuk voor een proeverij!

Autorondreis door het westen van Australië

 

West Australië bestaat voor een groot deel uit woestijn. Rondom Perth en Albany, de belangrijkste steden aan deze kant van Australië, vind je veel wijnbouw. Een uitstapje naar de Fremantle Prison, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, en het Fremantle Arts Centre is ook niet te versmaden. Andere bezienswaardigheden in deze regio zijn de wijngaarden van Swan Valley, rotsformaties als de The Pinnacles, Mammoth Cave, en Wave Rock, de botanische tuin Kings Park in Perth, de vuurtoren van Kaap Leeuwin, de Busselton Jetty Underwater Observatory, Adventure World attractiepark. Ook zijn er diverse nationale parken met ieder hun eigen specialiteiten en activiteiten, zoals bijvoorbeeld Cape Le Grand NP met zijn graniet en moerasgebieden, alwaar je kunt wandelen, terreinrijden en vissen. Dan heb je nog Yanchep NP, waar je koala’s en kangoeroes kunt zien, en Monkey Mia, als je met dolfijnen wilt zwemmen.

australië
australië

het Oosten van Australië

 

De bezienswaardigheden in Oost Australië variëren heel hard door al die grote steden. Je hebt Melbourne, met zijn grote etnische diversiteit, die je middels de restaurants makkelijk en smakelijk kunt leren kennen. Dan heb je Sydney met zijn Sydney Opera House, St. Maria Kathedraal en Luna Park, tot de Great Barrier Reef, dat je op diverse plaatsen kunt bezoeken, de Blue Mountains, met zijn eucalyptusbossen die het zijn kenmerkende blauwe kleur geven. Canberra de hoofdstad van het land. Byron Bay is de perfect plaats om walvissen te spotten en is ook de ankerplaats van veel alternatievelingen en kunstenaars. Whitsunday Islands heeft prachtige koraalstranden, schildpadden en een tropisch regenwoud, waar je kunt vogel-spotten. Aan de Gold Coast in de buurt van Brisbane kan je eens een koala knuffelen daarvoor kan je terecht bij Lone Pine Koala Sanctuary.

 

En als je meer geïnteresseerd bent in de ‘outback’, dan kun je Ayers Rock oftewel Uluru, de rots die van bijzondere betekenis is voor de Aboriginals in het midden van het continent, natuurlijk niet overslaan.

Steden Australië